Öğrenci Meclisi

16.10.2018 648

Öğrenci Meclisi

Öğrencilerin seçme ve seçilme hakkı, liderlik, topluluk karşısında kendini ifade edebilme, risk alabilme, temsil edebilme gibi konularda yaşayarak bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalardır.

Öğrenci Konseyi, her sınıf düzeyinde öğrenciler tarafından önceden belirlenen adaylar arasında yoğun geçen propaganda dönemi sonucunda seçim sandıklarında oy çokluğu ile seçilerek;

Sınıf Temsilcileri,

Ortaokul Başkanı,

Yıl içinde yapılan toplantılarda öğrenci sorunlarını çözmek, görüş ve önerilerini öncelik sırasına göre gerekli birimlere iletmek; yine, öğrencilerin kendi aralarındaki iletişimlerini güçlendirmek ve görev verildiğinde okulu temsil etmek gibi önemli görevleri üstlenirler.

Öğrenci Konseyi okulun her türlü organizasyonunda etkin görev alır. Toplantılar düzenler, sosyal sorumluluk  projelerinde  öncüdür,  kutlama  ve program organizasyona  liderlik  eder,  kampüs işleyişi ile ilgili konularda kampüs müdürü ile birlikte çalışır.

Öğrenci Konseyi, tüm çalışmalarını Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde yürütür